Dr.Sevgi Özbaysar - Dermotoloji & Cilt Bakımı - Malatya

Lazer Epilasyon

Lazer ile epilasyon vücudumuzdaki istenmeyen kıllar için kullanılan yeni nesil bir işlemdir. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri lazer enerjisi kullanarak sağlıklı bir biçimde yok edilmesidir.

Lazer Epilasyon

Lazer ile epilasyon vücudumuzdaki istenmeyen kıllar için kullanılan yeni nesil bir işlemdir. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri lazer enerjisi kullanarak sağlıklı bir biçimde yok edilmesidir.
 
Lazer ışınları kullanılarak yapılan bu yöntem deriye en az zararı verirken, kıl köklerinde bulunan melanin pigmentini tahrip ederek işlemin olduğu bölgede kıl çıkmasını engellemektedir.
 
Lazer epilasyon işlemi tek seferde bitecek bir süreç değildir. Kaç seansta biteceği kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bunun nedeni ise insanların kıl yapılarının birbirinden farklı olmasıdır. Her bünye için farklılık göstermektedir. Ortalama olarak ise 12 seansta başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.
 
Lazere başlanmadan önce kıl köklerinin tahrip edilmesi için tamamen alınmaması gerekmektedir. Yani ağda gibi ürünler kullanılmamalıdır. 
 
Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanır? 
 
Lazer epilasyon işlemi göz çukuru ve kaşlar dışında her bölgeye uygulanabilmektedir. En çok başarılı sonuç alınan bölgeler arasında koltukaltı, bacak ve genital bölgeler gelmektedir. 
Kimler için uygundur? 
 
12 yaşını tamamlamış, kıl kökleri koyu olan herkese lazer uygulanabilir. Kıllar çok açık renkte veya beyaz tonlarda ise kıllar lazer ışığını hapsetmeyeceği için lazer epilasyon işlemi etki etmemektedir. 
 
Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
 
-İşlem sonrasında güneşten korunmanız gerekmektedir. Lazerden sonra 3 ay yoğun güneşe maruz kalınmamalıdır.
 
-Solaryum gibi dış etmenler lazerin etkisini azaltmaktadır.
 
-Lazere gelmeden önce yağ gibi ürünlerin kullanılmaması gerekmektedir.
 
-Lazere gelmeden önce kıllar kesilerek hazır bir biçimde gelinmelidir. 
 
 
Lazer Epilasyon Zararlı mıdır? 
 
Vücudunuza zarar verecek sıklıkla yaptırmıyorsanız, (bir ayda birden fazla) çokca bir zararı olamamaktadır. Çok sıklıkla ve çok yüksek dozda yapıldığı takdirde deriye zarar verebilmektedir. 
Lazer cilt ve cilt altına, ter bezlerine normal bir kullanımda zarar vermemektedir. Sadece cilt altındaki kıl köklerini esas alarak o bölgeye etki etmektedir.